Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Βραδιά μουσικών συνόλων στα Κύθηρα


To ραντεβού δόθηκε για την Κυριακή 2 Μαρτίου 2008 στη Χώρα. Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν από τις 16:00 περίπου. Οι πρόβες ξεκίνησαν μέρες πριν. Τα όργανα κουρδίστηκαν. Ο κόσμος γέμισε τον Κυθηραϊκό σύνδεσμο και στις 19:30 οι φωνές της παιδικής χορωδίας του Ωδείου «Αναγέννηση» μας καλωσόρισαν μιλώντας μας για τον «Ιρλανδό και τον Ιουδαίο» του Μάνου Χατζιδάκι. Τα «Κόκκινα χείλη» διέλυσαν τον «Εφιάλτη της Περσεφόνης» που με τον «Έκτορα και την Ανδρομάχη» τραγούδησαν μια «Ωδή στο Γεώργιο Καραϊσκάκη».


Μιας και η βραδιά όμως ήταν αφιερωμένη στα μουσικά σύνολα του Ωδείου, ένα πιάνο, μια κιθάρα και ένα φλάουτο έκοψαν το «Χάρτινο το φεγγαράκι» και μας το πρόσφεραν λίγο πριν το «Ποτ πουρί σε ρούμπες» από ένα μπουζούκι και δυο τουμπελέκια.




«Τα παιδιά του Πειραιά» χόρεψαν γύρω από το αρμόνιο μιας αριστούχας μαθήτριας του Ωδείου, ενώ με το σύνολο του ομαδικού αρμονίου ταξιδέψαμε «Κάτω στο γιαλό», «Πέρα στους πέρα κάμπους», ευχηθήκαμε «Ας χαμηλώναν τα βουνά» και απολαύσαμε ένα «Tango» υπό τους ήχους του «O sole mio».


Τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά προσχολικής αγωγής χωρίς «Χόκι Πόκι» δεν γίνεται, ενώ το ότι «Κάπου βραδιάζει» το μάθαμε από το σύνολο κιθάρας – μπουζουκιού – φλάουτου και τσέλου. Τα σαξόφωνα έπαιξαν το «Il dulci jubilo» και το σύνολο των πνευστών μας είπε «Μ’ αρέσει να μη λέω πολλά» «Μαλαματένια λόγια».


Εκείνο όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν το σύνολο ORFF και η ορχήστρα κρουστών και εγχόρδων από τα παιδιά που φοιτούν στο Ωδείο. Όργανα ξύλινα, απλά, ασυνήθιστα, με παραδοσιακή τεχνοτροπία και ακουστική ταίριαξαν με τις μελωδικές παιδικές φωνές, μας παρουσίασαν ένα «Βαλσάκι», ένα «Νανούρισμα» και μας ειδοποίησαν πως «Βγαίν’ η βαρκούλα» «Κάτω στο γιαλό» για να φέρει μια «Πιπεριά» και «Ένα νερό κυρά - Βαγγελιώ».




Αξίζουν συγχαρητήρια για τις προσπάθειες των παιδιών και των δασκάλων. Εν αναμονή και άλλων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: